Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Kapsamında Eğitim Düzenlendi
Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında, İlçemiz genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin sahip ve çalışanlarına yönelik, özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları içeren “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu eğitim düzenlenmiştir.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Alaplı İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitime, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda bulunan yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin sahip ve çalışanları katıldı.
Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi görevlileri tarafından gıda işletmecilerine; Özel hijyen gereklilikleri, Ekipman ile ilgili gereklilikler,Personel tuvaletleri, soyunma ve sosyal alanların hijyen gereklilikleri, El yıkama evyeleri, Havalandırma, Aydınlatma, Kullanılan su, Atık su kanalizasyon sistemleri, Temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin muhafazası, Personel hijyeni, Eğitim, Hammadde ve/veya gıdanın temini, Depolama ve muhafaza, Gıdanın hazırlanması, Gıdanın pişirilmesi, Gıdanın dondurulması, Çözündürme, Taşıma, Sıcaklık kontrolü ve soğuk zincir, Gıdanın servisi, satışı ve tüketimi, Zararlı ve kemirgenlerle mücadele, Temizlik ve dezenfeksiyon, Atık ve çöp yönetimi, Gıda ile temas eden madde ve malzemeler, İzlenebilirlik, Geri toplatma ve acil durumlar konularında bilgiler aktarıldı.
Eğitime katılanlara Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ekinde bulunan “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu sertifika düzenlenecek ve okul/kurumlara ulaştırılacaktır.