ZONGULDAK ALAPLI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, OKULLARDA HUZUR VE GÜVEN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, OKULLARDA HUZUR VE GÜVEN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2017-2018 Eğitim öğretim yılında okullarda huzur ve güven sağlanması konusunda yapılacak çalışmalar için Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Saim Eskioğlu ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Garnizon Komutanı, Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik; okullarda huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

1.    Bütün Okullarımızda Güvenlik

İlçe  Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde  okul güvenlik önlemlerinin azami ölçüye  çıkarılması için yazışmalar yapılarak, koordineli bir şekilde iletişim sağlanmış, aynı şekilde Jandarma bölgesinde olan okullarımız için,  İlçe Jandarma Komutanlığı ile iletişim devam etmektedir.

Hassas bölgelerdeki okullarımızda İdarecilerimiz güvenlik konusunda ikaz ve hatırlatmalarda bulunularak, okullarımızda çalışan hizmetli personelimizden okul güvenliği konusunda yararlanılmaktadır.

Okulların fiziki ve mimari yapıları incelenerek risk analizleri yapılmaktadır.

Çevrenin, ziyaretçilerin, kayıt kontrol ve denetimi yapılmakta ve yapılmaya devam edecektir.

Okullarımızda geçmiş yıllarda okul idarecileri ile sürekli irtibat halinde bulunan, okullarda meydana gelen/gelebilecek olayları vakit geçirmeksizin Emniyet birimlerine aktaran kolluk kuvvetlerinden  “Okul İrtibat Görevlisi”  görevlendirilmiştir.

Bu yılda bu uygulamanın devam edeceği tahmin edilmektedir. 

Yine okul giriş/çıkışlarını kontrol etmek ve meydana gelebilecek olaylara müdahale etmek amacıyla görevlendirmeler yapılmıştır.

2.    OKUL  GÜVENLİK KAMERALARININ TAMAMLANMASI VE KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİNE ENTEGRASYONU

Her ay düzenli olarak bu konu ile ilgili yapılan çalışmalar ve alınan önlemleri  belirten rapor düzenlenerek gönderilmektedir.

İlçemizde Güvenlik Kamerası olmayan okul bulunmamakta olup, arızalı ve teknolojik bakımdan düşük olan kameralar yenilenmektedir.

Okullarımızdaki güvenlik kameralarının İlçemizdeki alt yapı eksikliğinden dolayı KGYS (Kent güvenlik yönetim sistemine ) entegrasyonunun mümkün olmadığı görülmüştür.

Okulu kamera, duvar ,çit ile donatarak güvenli hale getirmiş olmuyoruz. Bu güvenlik ile alakalı atılması gereken adımlardandır, ama tek çözüm değildir.

3.    UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELERLE MÜCADELE

Bu konuda Müdürlük olarak  ilçemizde “Bilinçli Aileler Sağlıklı Nesiler” adı altında geçtiğimiz eğitim  öğretim yılında büyük bir proje başlatılmıştır. Projenin ilk ayağı velilerimize yönelik olup, yaklışık 5000 veliye bilinçlendirme seminerleri düzenlenmiş ve broşürler dağıtılarak veliler bilgilendirilmiştir. Projenin ikinci  ayağı öğrencilerimize yönelik olup, 2017-2018 eğitim öğretim yılında devam edecektir.

Bu konuda İlçemiz genelinde geçen yıl başlatmış olduğumuz  “Bağımlılıkla Mücadele Projesi” kapsamında bu eğitim öğretim yılında da çalışmalar devam edecektir.

4.    ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE SERVİSLERLE TAŞINMASI

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında taşıma merkezi okullarımızın İhaleleri Temel Eğitim ve Engelli Öğrencilerimizin taşıma İhaleleri Ağustos ayında yapılmış bitmiştir.

Ortaöğretim Kurumları taşıma ihalemiz devam etmektedir.

Okul servisleri denetlenmeli 

Okul servislerinde sürücü ve rehberlerin olumsuz davranışlarından kaynaklanan sorunlar  eğitim ve denetimlerle giderilmeli.

Araçların mevzuata uygunluğu yanında sürücülerin trafik kurallarına uyması sağlanmalı.

Taşıma Merkezi Okullarımıza öğrencilerimizin güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanarak ikametgah bölgelerine sağlıklı bir şekilde gitmeleri için Müdürlüğümüz; Taşıma Merkezi Okul Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma  Komutanlığı ile işbirliği içinde çalışmakta olup, taşıma işinde görevli Şoförlerin isimleri bildirilerek eğitim öğretim yılı içinde denetimler yapılmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda Taşıma yapan şoförlerimize “Güvenli Taşıma” ile ilgili seminerler verilerek önlemler konusunda bilgilendirilmektedir.

5.    ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜN IŞIĞINDAN DAHA FAZLA İSTİFADE ETMELERİ

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda; 2017/2018 eğitim öğretim yılında planlamalar yapılırken kış saati uygulamasına geçilmeyeceği göz önünde bulundurulacaktır.

İlçemizde Müdürlüğümüzce öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla istifade etmeleri için okullarımızın ikili eğitimden, normal eğitime geçmeleri kapsamında büyük atılımlar yapılmıştır.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yeni bina olarak hizmete açılan Atatürk Ortaokulu açılarak, Eski Atatürk İlkokulu/Ortaokulu bünyesindeki Ortaokul öğrencileri Atatürk Ortaokuluna nakledilmiş ve normal eğitime geçmiştir. Böylelikle eski Atatürk İlkokulu/Ortaokulu da kendi binasında İlkokul öğrencilerimize normal eğitim vermektedir. 

Yine İlçemizde Terör kapsamında kapatılan Erkek öğrenci yurdu binası onarıma alınmış, Onarım çalışmaları bitiminde Ahmet Zeki Atalay İlkokulu/Ortaokulu’ nun Ortaokul öğrencileri bu binada eğitim öğretime devam edecek olup, her iki okulda normal eğitime geçecektir.

İlçemizdeki okullarımızın tekli (normal) eğitime geçme çalışmaları sürdürülmekte olup, öğrencilerimizin okula giriş-çıkışları bakımından gün ışığından daha fazla yararlanmaları temin edilmiştir.

Toplantı huzur ve güven dolu eğitim öğretim yılı dileği sona erdi.08-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-2017

Merkez Mahallesi Kabristan Caddesi Hükümet Konağı Zemin Kat Alaplı / ZONGULDAK - 0 372 378 16 82 92

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.